Cantina socială

SCOPUL SERVICIILOR SOCIALE ACORDATE DE CĂTRE FUNDATIA CRESTINA „OSANA” IN CADRUL CANTINEI SOCIALE

Serviciile cantinei sociale din cadrul fundatiei sunt dedicate persoanelor sau familiilor cu nevoi sociale, în scopul depășirii situațiilor de dificultate în care se află și creșterii calității vieții

Pentru oferirea unei mese calde pe zi, beneficiarii trebuie sa aiba domiciliul stabil pe raza localitatilor invecinate punctului de lucru a cantinei sociale (Rasnov, Tohanu Vechi, Bran, Sohodol, Zarnesti, Predelut etc)

CUM SE ACORDĂ SERVICIILE SOCIALE

Serviciile sociale oferite de Fundația Crestina „Osana” constau, în principal, în acordarea, gratuit, sau contra unei sume modice a unei mese, zilnic, în zile lucrătoare, la sediul fundatiei sau la in cazul beneficiarilor nedeplasabili, ridicata de imputerniciti, in vederea servicii la domiciliu. Hrana se servește în intervalul orar 11.30-14:00. Alte servicii sociale se acordă, de asemenea, la sediul cantinei, în timpul programului de funcționare.

CUM SE SOLICITĂ ACORDAREA SERVICIILOR

La sediul fundației se completează și se depune o cerere împreună cu toate documentele necesare, prin titular sau prin imputernicit, dacă este cazul.

CRITERIILE DE ELIGIBILITATE ȘI SELECȚIE A BENEFICIARILOR

1. copiii in varsta de pana la 18 ani, aflati in intretinerea familiilor al caror venit net mediu lunar pe o persoana in intretinere este de pana la 700 lei lunar;
  2. tinerii care urmeaza cursuri de zi la institutiile de invatamant, pana la terminarea acestora si care se afla in intretinerea familiilor al caror venit net mediu lunar pe o persoana in intretinere este de pana la 700 lei lunar;
  3. persoanele care beneficiaza de ajutor social sau de alte ajutoare banesti acordate in conditiile legii;
  4. pensionarii cu pensii de pana la 700 lei lunar;
  5. persoanele care au implinit varsta de pensionare, aflate intr-una dintre urmatoarele situatii: sunt izolate social, nu au sustinatori legali, sunt lipsite de venituri;
  6. invalizii si bolnavii cronici cu venituri de pana la 700 lei lunar;
  7. oamenii strazii, orice persoana care temporar nu realizeaza venituri sau persoanele care si-au pierdut locul de munca dar care dovedesc ca au lucrat;
  8. alte persoane care se afla intr-o situatie dificila la un moment dat.

CUM VA PUTEM AJUTA

• Pregătirea și acordarea gratuită a unei mese calde, zilnic, în zilele lucrătoare
  • Distribuirea de produse agro - alimentare de baza, ocazional
  • Ocazional, acordarea de îmbrăcăminte, încălțăminte
  • Orientare socio- profesionala
  • Consiliere cu privire la posibilitatea obținerii altor servicii sociale din surse externe.