Servicii

Cu toţii avem în noi o dorinţă care ne motivează să învăţăm lucruri, să facem acţiuni, să trăim, să ne dezvoltăm. Când vorbim de dezvoltare ne gândim la felul în care noi creştem şi ne adaptăm acestei lumi. Începând cu dezvoltarea personală, spirituală şi până la dezvoltarea socială, fiecare din noi suntem interesaţi de a o face cât mai bine, iar unii dintre noi cât mai repede. Însă asemenea unui stejar, orice dezvoltare implică timp, răbdare, uneori suferinţă, alteori provocare şi fără să realizăm prea mult, "creştem" şi ne dezvoltăm.

Totuşi printre noi sunt semeni ai noştri a căror dezvoltare nu este una plăcută, iar a altora s-a oprit. Pentru unii din aceştia s-a orit temporar, pentru alţii definitiv. În privinţa unora mai putem face câte ceva împlinindu-ne menirea ca oameni pe acest pământ.

De aceea cu ajutorul bunului Dumnezeu pentru aceia care au ajuns în situaţia de nevoie socială, poate chiar îşi trăiesc viaţa la limita sărăciei (pentru unii dintre aceştia, graniţa sărăciei a fost depăşită de mult, putând fi prinşi, cu uşurinţă, în lista celor săraci), Fundaţia Creştină ”Osana” doreşte să le vină în ajutor prin diferitele proiecte, pe care le-a desfăşurat începând cu anul 2007 şi până în prezent, prin următoarele servicii oferite:

Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, "Căminul nostru"

Serviciul social oferit vizează următoarele categorii sociale: persoane vârstnice sărace, fără venituri sau cu venituri mici care se află în situaţie de dificultate. Acest tip de serviciu social de îngrijire în regim rezidenţial este destinat persoanelor vârstnice sărace, nevoiaşe şi a celor care independent de voinţa lor au ajuns în situaţia de dependenţă, nemaiputând să se gospodărească singure sau din lipsa susţinătorilor legali (copii, rude etc.).

Caminul dispune de 20 de locuri iar admiterea se face în funcție de disponibilitatea locurilor libere, în urma analizării situației sociale a fiecărui potențial beneficiar care a depus cerere de admitere.

Prin Căminul pentru persoane vârstnice asigurăm următoarele tipuri de servicii şi activităţi destinate beneficiarilor noştri...

Casele de tip familial pentru copii orfani şi abandonaţi “Sara”, “Miriam”, “David”, “Ionatan”

Fiecare casă de tip familial funcționează într-un spațiu special destinat pentru această activitate și dotată corespunzător vârstei copiilor.

Spațiul CTF include: 4 dormitoare, 1 baie pentru fete, 1 baie pentru baieti, bucatarie, debara, sufragerie, 2 holuri, 2 terase, scara de acces la mansardă, curte de joacă

Facilități comune: teren de sport, sală de sport.

Capacitate număr de locuri: 28

Serviciul social de sprijin şi ajutor pentru persoane şi familii sărace

Fundamentul ce sta la baza acestui serviciu este cel prezent in invataturile Sfintei Scripturi, cu privire la importanta si iubirea semenului, pe de o parte, dar si implinirea nevoilor de ordin material si spiritual, pe de alta parte.

Acest serviciu social este infiintat pentru a veni in sprijinul categoriilor de persoane sarace, nevoiase si a celor care, independent de vointa lor au ajuns in situatia de excluziune sociala. Dintre acestia fac parte: persoane varstnice, care sunt bolnavi si singuri, copii, adolescenti si tineri care sunt orfani, fie ca au fost, sau nu, in evidenta unui centru de ingrijire, a mamelor sau tatilor cu multi copii, ramasi singuri in urma decesului sau a divortului, precum si a familiilor cu un numar mare de copii.

Cantina socială

Serviciile cantinei sociale din cadrul fundatiei sunt dedicate persoanelor sau familiilor cu nevoi sociale, în scopul depășirii situațiilor de dificultate în care se află și creșterii calității vieții.

Pentru oferirea unei mese calde pe zi, beneficiarii trebuie sa aiba domiciliul stabil pe raza localitatilor invecinate punctului de lucru a cantinei sociale (Rasnov, Tohanu Vechi, Bran, Sohodol, Zarnesti, Predelut etc)